HuidSpecialist marry - helena
home Laser Ontharen Inspuitingen Permanent make up Elektrisch ontharen Contact
 
 
 
 
Elektrisch ontharen
 
 

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met een pincet of ander materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de  buitenwereld te verbergen.

Heeft u last van ontsierende, stugge haargroei in uw gezicht of elders dan is voor diegene die middel– tot donker gekleurde  haren heeft de laser-ontharingsmethode. 

Deze methode zal u definitief van de overtollige haargroei  afhelpen. Voor uitgebreide informatie zie ‘laser ontharen’. Maar uiteraard zijn er ook mensen die last hebben van blonde tot grijs-witte haren. Deze haren zullen door de laser niet gepakt worden omdat ze te weinig pigment bevatten. Hier is dan het elektrisch ontharen de oplossing de haren definitief te verwijderen.

Wat is elektrisch ontharen?
Een dun steriel wegwerp-naaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Behandelperiode
Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 a 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van een behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd.  In het begin wordt 1 keer per week ongeveer een half uur elektrisch onthaard,  dit zal  de eerste periode zo blijven.  Al naar gelang er minder haren zullen groeien,  zal de behandeling  overgaan naar 1 keer in de 2 weken.  Zo zal er steeds een langere tussenperiode zijn voor er weer wordt onthaard.

U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan. Wanneer de oorzaak namelijk gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht, kan de overbeharing weer toenemen. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Kosten
Bij ernstige gevallen van overbeharing kunnen de kosten van de behandeling, op  indicatie van de behandelend geneesheer, door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk worden vergoed, al naar gelang u verzekerd bent.

Plaatsen
Overbeharing kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen. In het gezicht: op b.v. bovenlip, neus, kaaklijn, hals, wang.  Op het lichaam: borsten, rond navel, buik, rug, armen, billen, en benen.

Belangrijk om te weten
Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijden nodig hebben om weer aan te groeien: diep, stug haar, 5 tot 6 weken, normaal haar, 6 tot 9 weken, ondiep haar, 8 tot 10 weken.

Dit betekent dat u eigenlijk pas twee maanden nadat u gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien.  Laat dit u niet verontrusten en trekt u beslist zelf niets meer uit.

 
 

Copyright © 2010 Huidspecialist Marry-Helena: Europaweg 105, 7761 AB Schoonebeek, tel: 0524 532088, Email: info@salonmarryhelena.nl