HuidSpecialist marry helena
home Laser Ontharen Inspuitingen Permanent make up Acne Contact
 
   
Veel gestelde vragen
voortreffelijke resultaten voor hem en haar
 

Doet de behandeling pijn?
Bijna ieder verdraagt de behandeling goed, ook grotere gebieden als rug, schouders en benen. Maar de behandeling is niet geheel  pijnloos.

Hoe reageert de huid na een behandeling?
De behandelde huid is iets rood en gezwollen. Dit verdwijnt binnen enkele uren, dagen. Heel soms zijn er kleine blaartjes en/of bruine pigmentvlekjes die ook weer vanzelf verdwijnen.

 

Moet ik ergens rekening mee houden na de behandeling?
Felle zon moet je een paar weken zeker mijden, bij zon een goede zonnebrandcrème gebruiken. Vijf weken na de laatste behandeling mag je pas weer gebruik maken van de zonnebank.

Wat is het verschil tussen elektrisch ontharen en de LightSheer methode?
Bij elektrisch ontharen worden de haarzakjes stuk voor stuk met een elektrisch stroompje verbrand, daardoor is de duur van de behandeling veel langer. Het is zeker effectief en ook geschikt voor grijze en wit/blonde haren. Met de LightSheer worden in één seconde vele haarzakjes tegelijk behandeld wat maakt dat je in weinig behandeling heel snel resultaat hebt.

Waarom de LightSheer laser in plaats van de IPL flitslampen?
Ook wordt soms gewerkt met de flitslamp voor ontharings-doeleinden. Deze apparaten zenden een mix van vele soorten licht uit. De LightSheer heeft een zuivere golflengte heeft van 810nm  de juiste golflengte waar het pigment van de haar is gelokaliseerd. De diodelaser zal  dan ook geen energie verliezen aan het omliggende weefsel  en daardoor ook geen beschadigingen veroorzaken. Hij kan door dit hoge vermogen de dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar de flitslampen en andere lasers moeten afhaken. Tevens wijst de praktijk uit dat het aantal behandelingen met de LightSheer gemiddeld 3 tot 5 is ten opzichte van de flitslampen waarbij voor dezelfde behandeling gemiddeld 5 tot 9 sessies nodig zijn.

Kunnen  alle kleuren haar  gepakt worden?
Hoe donkerder de haar hoe beter het effect omdat laser werkt op het pigment van de haren is het niet mogelijk bij grijs en heel blond haar te behandelen. Hier is dan het elektrisch ontharen via de Blend-methode het meest doeltreffend.

Worden alle haren verwijderd?
Haren groeien in verschillende fasen. Na een lange groeifase gaat de haarfollikel, waar het haartje groeit, in rust. Pas na weken tot maanden groeit er weer een nieuwe haar uit. De laser werkt alleen op de haren die in de groeifase zijn. Wat betekent dat per behandelsessie slechts een deel van de haren effectief behandeld wordt. Voor een optimaal resultaat zijn dus meerdere behandelingen nodig. In zijn algemeenheid kan men zeggen dat bij elke behandelsessie steeds de helft van de beharing wordt verwijderd. Na 1 behandeling is dus over het algemeen ongeveer 50% verdwenen, na de 2e behandeling ongeveer 75% en na de 3e behandeling ruim 80%. Deze percentages kunnen overigens voor elk huid en haartype verschillen.Na afloop van 3 behandelingen kunt u met de lasertherapeute beoordelen of nog extra behandelingen nodig zijn. Veel cliënten zijn al zeer tevreden met het resultaat na slechts 3 of 4 behandelingen.

Komen er haren terug?
Er komen geen haren terug omdat door de laserbehandeling de haarzakjes permanent beschadigd zijn.  Na verloop van tijd kunnen er wel nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien. Deze ontstaan door een natuurlijk proces in ons lichaam, deze haartjes zouden ook ontstaan zijn als er geen laserbehandeling had plaatsgevonden. Om het gewenste resultaat te behouden is het aan te raden na 1 a 2 jaar een behandeling te herhalen, om de nieuwe haartjes te verwijderen.

Kortom:

-meest effectieve wijze van ontharen
-geringe belasting voor de klant
-snel (gemiddeld 3 tot 5 behandelingen)
-kosten effectief
-lange termijn werking
-veilig en huidvriendelijk
-wetenschappelijk bewezen
-constante kwaliteit van de laserbundel
-goedgekeurd door de FDA
-wereldwijd toegepast

 
 

Copyright © 2010 Huidspecialist Marry-Helena: Europaweg 105, 7761 BL Schoonebeek, tel: 0524 532088, Email: info@salonmarryhelena.nl